Croissante pufoase cu ciocolată
Fără doar și poate acestea sunt cele mai bune crossiante cu ciocolată din lume! Și nu se fac deloc greu!
Fără doar și poate acestea sunt cele mai bune crossiante cu ciocolată din lume! Ies pufoase, aromate, iar ciocolata este umplutura pefectă pentru ele. Și nu se fac deloc greu!
Ingrediente:
- 3 ouă 4 linguri zahăr
- 300 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilat
- 25 grame drojdie proaspătă
- Făină cât cuprinde
- Cacao
- Cremă de ciocolată
- Cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Ouăle se ameste cu zahărul și se bat spumă. După aceea se adaugă laptele, uleiul, praful de copt, vanilia și drojdia. Se amestecă bine și se lasă la crescut, la loc călduț timp de o oră.
După ce a crescut, se adaugă făina și se frământă un aluat omogen, elastic, relativ moale.
Coca se împarte în două părți egale. Una rămâne albă, iar cea de a doua se frământă cu cacao, cât să se coloreze. Fiecare cocă se îmaprte în trei părți egale. Vei avea astfel trei bucăți de cocă albă și trei de cocă cu cacao. Se întinde câte o foaie subțire: una albă, una cu cacao. Cea cu cacao se pune peste cea albă. Se taie în triunghiuri (ca la pizza), iar acestea se umplu cu crema de ciocolată. Se rulează croissantele. La fel facem și cu celelalte părți de cocă.
Cornulețele se lasă în tavă la crescut, timp de o oră. Se dau la cuptorul preîncins la 170 grade, timp de 15-20 minute.
În timp ce cornulețele se află la cuptor, pregătim un sirop de zahăr: în 150 ml apă topim 3 linguri de zahăr.
După ce scoatem croissantele de la cuptor le dăm (partea de sus a croissantelor) prin siropul de zahăr, după care le ornăm cu cocos.
Vor ieși în jur de 30 de cornulețe pufoase și deliciose.